2018. október 20., szombat

Törölt jelenet az Elveszett lelkek városából: Magnus és Alec


Törölt jelenet az Elveszett lelkek városából:
Magnus és Alec


Képforrás: https://tvline.com


 A boszorkánymesterek törvénye nagyon világosan fogalmazott erről az esetről: halandókat szeretni megengedett, de a halandóságukba beleavatkozni nem szabad. Sokáig tartott hozzászokni egy ilyen törvényhez… egészen addig, amíg rá nem jöttél, hogy a halhatatlanság inkább teher, mint ajándék.

 Magnus ledobta a tubákos szelencét az asztalra és felvette a telefont. Megnyomta a gyorshívót Alec számával. A fiú egyszerre tűnt zaklatottnak és reménykedőnek, amikor felvette. – Magnus? Találtál valamit?

 – Semmit. Sajnálom.

 – Ó! – Alec hangján érződött a csalódás fájdalma.

 – De a parabataiokon gondolkodtam – mondta Magnus. – Amikor a parabataiok igazán közel állnak egymáshoz, megérzik, ha a másik meghal, vagy megváltozik, vagy…

 – Tudom – válaszolta Alec. – Ismerem ezt az érzést. Éreztem…abban a pillanatban, amikor Jace meghalt, régebben, Idrisben. De ez nem olyan. – Magnus szinte látta őt, kék szemeivel sápadt arcában, ahogy kócos hajába túrt. Alec általában úgy nézett ki, mint aki épp most esett ki az ágyból és találomra kapta magára a ruhákat, de mióta Jace eltűnt, a haja is szénaboglyává változott. – Semmit sem érzek.

 – Úgy igazán semmit? Mintha… a semmiben lenne?

 – Mármint…? – Kérdezte Alec összezavarodva.

 – Ez adott nekem némi támpontot – jelentette ki Magnus. – Megteszek mindent, amit tudok, hogy segítsek. Ugye tudod, Alexander? Nem a Klávé miatt, hanem miattad.

 – Tudom – Alec elnémult egy pillanatra. – Jó hallani a hangodat, még akkor is, ha nem tudsz segíteni – tette hozzá, majd hirtelen bontotta a vonalat.

 Magnus maga mellé helyezte a készüléket és néma csendben ült egy percig, saját légzését hallgatva. – El fogom veszíteni őt – hasított belé a gondolat. – Nem tudom, hogyan és miért, de el fogom.

Saját fordítás. Az eredeti szöveget itt olvashatjátok:
https://www.cassandraclare.com/excerpts-extras/deleted-scene-from-city-of-lost-souls-magnus-and-alec/

Az Elveszett lelkek városa kedvezményesen megvásárolható a Könyvmolyképző Kiadó webáruházában. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése