2020. április 16., csütörtök

Anita Boza: Édes borzongásAnita Boza: Édes borzongásFülszöveg:

Miranda Jones, a San Franciscó-i rendőrség viselkedéselemzője szomorú hírt kap szülővárosából, Quincyből: kedvenc unokabátyja bűntény áldozata lett.
Miranda hazautazik a temetésre, bár a háta közepére se kívánja a találkozást az exével, Cody McKlainnel, az álmos kisváros seriffjével, akivel annak idején nagyon csúnyán szakítottak. Amíg Quincy lakói a karácsonyi ünnepekre készülődnek, Cody a tettes nyomába ered, és megkéri Mirandát, hogy segítsen neki a nyomozásban.Az egykori szerelmesek kénytelenek együtt dolgozni, és félretenni múltbéli sérelmeiket, ha el akarják kapni az elkövetőt. Miközben egyre több titok kerül napvilágra az ügy gyanúsítottjaival kapcsolatban, Miranda és Cody között felforrósodik a hangulat.A hideg, havas téli éjszakák árnyai között ott leselkedik valahol a gyilkos, de Miranda szívére legalább ekkora veszélyt jelent Cody újbóli közeledése is.Egy hajdanvolt szerelem, ami örökre elmúlt… vagy talán mégsem?

Véleményem:

Az Édes borzongás egy romantikus krimi, amely tökéletesen kikapcsolt ebben a kicsit nyomasztó, vírusos időszakban. Szeretem a szerző romantikus-erotikus novelláit, és ez a regény hozta az azokban megszokott hangulatot, a humort és a szenvedélyt.
Tulajdonképpen hangsúlyosabb benne a szerelmi szál, talán ennek köszönhető, hogy le sem tudtam tenni. A stílusa gördülékeny, a szereplői szerethetőek, valahogy élő az egész történet. Az ember könnyedén bele tudja élni magát, mintha részese lenne az eseményeknek ebben a tipikus amerikai kisvárosban, karácsony közeledtén.

A történetről:

A regény főszereplői Miranda és Cody, akiket valaha egy csodálatos szerelem fűzött össze, és most, tíz év elteltével újra találkoznak egy gyilkossági ügynek köszönhetően. Mellbe vágja őket a viszontlátás. Az egykori szerelem emléke mindkettőjükben elevenen él, és a szakítás sebeit is hordozzák, ezért közös nyomozás embert próbáló lesz számukra. A köztük feszülő láthatatlan kötél hálójában vergődnek, vágy és elutasítás között.

Miranda kedves, segítőkész nő és remek viselkedéselemző, de menekül saját érzelmei elől, és rettentően bizalmatlan exbarátjával szemben. Cody lelkiismeretes és jószívű seriff, élvezi Quincy lakosainak bizalmát, de Miranda szívét nem könnyű visszahódítania, hiába érezhető köztük még mindig elemi erejű vonzódás. Nekem nagyon tetszett, ahogy lassan felülkerekedtek a múlt árnyain, és ismét közel kerültek egymáshoz. Szomorú lett volna, ha megint hagyják ezt az erős, nem mindennapi vonzalmat veszni hagyni. A pattogó szikrák mellett fontos szerepet kap a megbocsájtás, és nem fog csalódni az sem, aki forró, de ízlésesen megfogalmazott szerelmi jelenetekre vágyik. Ráadásul a romantikus részeket jó néhány cuki jelenet tarkította, helyenként hangosan nevettem.

A mellékszereplők közül Miranda apukája volt a kedvencem. Nagyon jó fej az öreg, már az első Harry Potteres utalásnál a szívembe zártam. Az írónő állatvédő vénája is megmutatkozott, az aranyos kutyák és cicák elmaradhatatlan szereplői a történeteinek.

Hazudnék, ha azt állítanám, hogy a krimi műfaj nagy rajongója vagyok, de így, romantikával fűszerezve kifejezetten élveztem. Nem rágtam le a körmömet közben, de érdekes és jól felépített volt a nyomozás. Ahogy haladt előre a történet, egyre kíváncsibb lettem, ki lehet a tettes. Valódi emberi sorsok tárultak fel közben, és az írónő érintett komoly témákat is, mint például a gyermektelenség, családon belüli erőszak, vagy a kirekesztettség érzése. Nem mélyedt nagyon bele, hiszen ez egy szórakoztató regény, de a gondolatébresztő sorokat szépen beleszőtte.
Kedvcsináló idézetek:

„– Itt van – mondta halkan apám.
– Kicsoda? – meredtem rá, bár lelkem mélyén pontosan tudtam, kire érti. A szívverésem meglódult, a gyomrom tótágast állt, az idefelé elfogyasztott csokoládé édes íze megkeseredett a számban.
– Hát… „Tudjukki” – forgatta meg a szemét.”

Egy sóhajjal kivettem a csomagtartóból a feszítővasat, és visszaballagtam a kukához.
– Kuporodj le! – utasítottam. – Megpróbálom kinyitni.
– A kezeddel?
– Nem, a farkammal. – Ahogy kimondtam, már meg is bántam. Miranda nem egy lány, akivel flörtölnöm vagy szellemeskednem kell. Ő az exem, akitől csúnyán váltam el. Nagyon csúnyán.
– Videózz közben, és tedd fel a netre! – vihogott. – Ha nem lett kisebb a szakításunk óta, rekord nézettséged lesz.”

„– Miranda, adok neked egy tanácsot, mert látom, hogy napok óta rágódsz valamin – kezdte. – Bármilyen döntés visszafordítható, hisz a tiéd. A döntéseink visznek előre minket, de az sehol sincs kőbe vésve, hogy ne lehetne bárhonnan visszafordulni. Bárhonnan, érted? És ha bizonytalan vagy a döntéseiddel kapcsolatban… hallgass a megérzéseidre! – Apám elmosolyodott. – Ez akkor tulajdonképpen két tanács volt.”

Amikor kiértünk a kórteremből, odafordultam hozzá.
– Nagyon fáj? – kérdeztem. A szeme melletti bőr lilás színben játszott, a szája sarkán hasadás. A tudat, hogy akár el is veszíthettem volna, rémisztő volt.
– Semmi olyan, amit egy kis szex ne hozhatna helyre – vigyorodott el, majd felszisszent, és az ajkához kapott.
– Kár. Nagyon sajnálom, hogy nem csapta le legalább az egyik füledet! – sziszegtem, majd sarkon fordultam, és elindultam kifelé.”

Értékelés: 

5/4,5 csillag (Fél csillagot kénytelen vagyok levonni Miranda egyik lépése miatt, de szerencsére nem esett óriási túlzásba, így még szerethető karakter maradt.)

Összegezve:

Öröm volt olvasni, kellemes kikapcsolódást nyújtott. A romantikus-erotikus olvasmányok kedvelőinek bátran ajánlom. 
A regény most rendkívül kedvező, 1000 Ft alatti áron beszerezhető:


A kötetet hálásan köszönöm az írónőnek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése